Vaření.czReceptyHoubové rizoto s kuřecími játry

Houbové rizoto s kuřecími játry

Rizoto s kuřecími játry a houbami připravujeme na bílém víně a podáváme se strouhaným sýrem.


4.723x
45 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
150 grýže
1 ksmalá cibule
30 ganglická slanina
150 mlsuché bílé víno
1 hrstsušené houby
4 lžícesterilovaný hrášek
300 gkuřecí játra

podle potřeby

olej
máslo
parmazán
masový vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

zelená petrželka
rajské jablíčko

Postup přípravy

Houby namočíme do malého množství vody a povaříme doměkka. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku usekáme. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat. Na malém množství másla opečeme malé kousky jater doměkka. Opepříme, osolíme a odložíme stranou. Na oleji rozškvaříme slaninu, na které zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a vše zprudka restujeme asi 5 minut. Potom přilijeme bílé víno a mícháme tak dlouho, dokud se neodpaří. Takto připravenou rýži podlijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem a zvolna dusíme doměkka. Do připravené rýže vmícháme měkká játra a okapaný sterilovaný hrášek. Směs prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Houbové rizoto s kuřecími játry podáváme sypané nastrouhaným sýrem. Zdobíme usekanou petrželkou a rajskými jablíčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové rizoto s kuřecími játry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena