Houby namočíme do malého množství vody a povaříme doměkka. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku usekáme. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat.
Na malém množství másla opečeme malé kousky jater doměkka. Opepříme, osolíme a odložíme stranou.
Na oleji rozškvaříme slaninu, na které zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a vše zprudka restujeme asi 5 minut. Potom přilijeme bílé víno a mícháme tak dlouho, dokud se neodpaří. Takto připravenou rýži podlijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem a zvolna dusíme doměkka.
Do připravené rýže vmícháme měkká játra a okapaný sterilovaný hrášek. Směs prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Houbové rizoto s kuřecími játry podáváme sypané nastrouhaným sýrem. Zdobíme usekanou petrželkou a rajskými jablíčky.