Houbové rizoto s česnekem

Rizoto je levný a chutný oběd, který lze připravit na mnoho způsobů. Zkuste třeba toto houbové.


4.214x
60 min
2×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžíceolej
1 kscibule
30 dkgrajče
0.5 hlávkysalát
250 grýže
150 gžampiony
200 mlbílé víno
800 mlzeleninový vývar
50 gstrouhaný sýr
2 dkgsušené houby
20 dkgnakládané hříbky

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Sušené houby necháme odmáčet asi 30 minut v 200 ml vody. Necháme je okapat, přičemž tekutinu zachytíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. V kastrolu rozpálíme 1 lžíci oleje a česnek s cibulí necháme zesklovatět. Vložíme rýži a krátce podusíme. Pak podlijeme vínem a polovinou vývaru, přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 25 minut. Tekutinu ze sušených hub smícháme se zbylým vývarem a rýži během dušení podle potřeby podléváme. Žampiony i nakládané houby rozkrájíme. Rajčata rozpůlíme, listy hlávkového salátu natrháme na menší kousky. Na pánvi rozpálíme zbylou lžíci oleje a žampiony opečeme. Přidáme nakládané houby, rajčata a krátce vše podusíme. Houbovou směs a salát smícháme s rýží. Osolíme a opepříme. Na talíři posypeme houbové rizoto strouhaným sýrem.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové rizoto s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena