Houbové rizoto na kari

Snadné a rychlé rizoto s drůbežím masem na kari.


3.812x
45 min
3×

Ingredience

1-2 kscibule
1 miskahouby
250 mlbílé víno
100 mlmléko nebo smetana
1 kostkazeleninový bujon
500 gdrůbeží maso

podle chuti

sůl
kari
200 geidam
celý barevný pepř

na ozdobu

2 ksrajče
lahůdková cibulka

podle potřeby

rýže
3-4 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Cibulku i houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Drůbeží maso nakrájíme na nudličky. Cibulku orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme nakrájené maso. Až se zatáhne, mírně osolíme, opepříme a přidáme kari. Přidáme nakrájené houby a chvilku restujeme. Ke směsi přisypeme (nepropláchnutou) rýži, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Necháme vsáknout a poté zalijeme vodou a přidáme bujon. Stáhneme na nižší teplotu a pomalu dusíme. Mezitím si nastrouháme sýr. Když je rýže měkká, přilijeme trochu mléka (vypneme sporák) a přisypeme sýr. Zamícháme a necháme pod pokličkou roztát. Naběračkou vytvoříme z houbového rizota na kari kopečky, můžeme ozdobit rajčaty a posypat lahůdkou cibulkou. Recept je zhruba na 4 porce.
user-icon

autor Sindy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové rizoto na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena