Houbové rizoto Habunda

Recept na chuťově výborné rizoto, kterým jistě všechny u stolu potěšíte.


5.05x
60 min

Ingredience

10 stroužkůčesnek
150 gmáslo
1 kscibule
1 hrstpetržel
400 grýže
300 ghouby
300 mlbílé víno
1.5 lzeleninový vývar
150 gtvrdý sýr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Větší cibuli a 10 stroužků česneku oloupeme a nakrájíme na kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno. Na másle (100 g) osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom zesklovatět, nesmí být hnědá. Potom přidáme rýži a necháme ji zhruba 1 - 2 minuty za stálého míchání obalit máslem. Rýži můžeme použít kulatozrnnou, ale já dávám rýži parbol. Přilijeme víno a necháme ho vsáknout do rýže. Když se víno vsákne, tak přidáme houby a šufánek (naběračku) vývaru, který postupně po vsáknutí do rýže přidáváme a na mírném ohni necháme, aby se rýže uvařila. Poté rizoto osolíme a opepříme. Jakmile máme dochuceno, tak odstavíme, vypneme hořák, přidáme asi 50 g másla, petržel a část nastrouhaného sýra. Zbytek sýra necháme na posypání. Petržel může být i sušená, ale není to ono. Vše promícháme a můžeme podávat. Houbové rizoto Habunda na talíři ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor Petr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové rizoto Habunda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena