Houbové rizoto Habunda

Recept na chuťově výborné rizoto, kterým jistě všechny u stolu potěšíte.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Větší cibuli a 10 stroužků česneku oloupeme a nakrájíme na kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.

Na másle (100 g) osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom zesklovatět, nesmí být hnědá. Potom přidáme rýži a necháme ji zhruba 1 - 2 minuty za stálého míchání obalit máslem. Rýži můžeme použít kulatozrnnou, ale já dávám rýži parbol.

Přilijeme víno a necháme ho vsáknout do rýže. Když se víno vsákne, tak přidáme houby a šufánek (naběračku) vývaru, který postupně po vsáknutí do rýže přidáváme a na mírném ohni necháme, aby se rýže uvařila. Poté rizoto osolíme a opepříme.

Jakmile máme dochuceno, tak odstavíme, vypneme hořák, přidáme asi 50 g másla, petržel a část nastrouhaného sýra. Zbytek sýra necháme na posypání. Petržel může být i sušená, ale není to ono. Vše promícháme a můžeme podávat.

Houbové rizoto Habunda na talíři ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové rizoto Habunda

Zpět na recept