K přípravě rizota se nejlépe hodí rýže arborio nebo camaroli. Tyto druhy mají kratší zrna a mohou do sebe vstřebat více tekutiny než dlouhoznná rýže, avšak nerozvaří se na kaši. Nepoužívejte předvařenou rýži, pokrm by neměl správnou strukturu.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
1 snítka | šalvěj |
pepř | |
0.5 hrnku | bílé víno |
1 lžíce | olivový olej |
4 lžíce | strouhaný parmazán |
3 hrnky | zeleninový vývar |
1.25 hrnku | vroucí voda |
1.25 hrnku | kulatozrnná rýže |
1 lžíce | sušené houby porcini |
230 g | mladé žampiony |
autor Nakladatelství Slovart
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.