K přípravě rizota se nejlépe hodí rýže arborio nebo camaroli. Tyto druhy mají kratší zrna a mohou do sebe vstřebat více tekutiny než dlouhoznná rýže, avšak nerozvaří se na kaši. Nepoužívejte předvařenou rýži, pokrm by neměl správnou strukturu.
1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
1 ks | cibule | |
1 snítka | šalvěj | |
pepř | ||
0.5 hrnku | bílé víno | |
1 lžíce | olivový olej | |
4 lžíce | strouhaný parmazán | |
3 hrnky | zeleninový vývar | |
1.3 hrnku | vařící voda | |
1.3 hrnku | rýže kulatozrnná | |
1 lžíce | sušené houby porcini | |
230 g | mladé žampiony |
Autor:Nakladatelství Slovart
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena