K přípravě rizota se nejlépe hodí rýže arborio nebo camaroli. Tyto druhy mají kratší zrna a mohou do sebe vstřebat více tekutiny než dlouhoznná rýže, avšak nerozvaří se na kaši. Nepoužívejte předvařenou rýži, pokrm by neměl správnou strukturu.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
1 snítka | šalvěj |
pepř | |
0.5 hrnku | bílé víno |
1 lžíce | olivový olej |
4 lžíce | strouhaný parmazán |
3 hrnky | zeleninový vývar |
1.25 hrnku | vařící voda |
1.25 hrnku | rýže kulatozrnná |
1 lžíce | sušené houby porcini |
230 g | mladé žampiony |
autor Nakladatelství Slovart
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena