Houbová soljanka

Přinesli jste si z lesa košík hub? Zkuste si připravit tento recept z kysaného zelí, sterilovaných okurek, podušených hub a rajčatového protlaku.


3.0737x
60 min

Ingredience

1 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
500 ghouby
1 kghlávkové zelí
2 kssterilovaná okurka

podle chuti

cukr
sůl
ocet
bobkový list
mletý pepř

podle potřeby

máslo
strouhanka

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrouháme, dáme do hrnce s omastkem, vodou, octem a dusíme přikryté asi půl hodiny. Čtvrt hodinky před dodušením přidáme protlak, na kousky nakrájenou kyselou okurku, sůl, cukr, pepř a bobkový list.

Houby očistíme a povaříme asi čtvrt hodinky v horké vodě. Povařené houby nakrájíme na plátky a osmažíme na másle, vyndáme je a na výpeku v té stejné pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou poté promícháme s houbami, přidáme druhou nakrájenou okurku, sůl a pepř.

Polovinu zelí poklademe na pánev vhodnou do trouby, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Vše zasypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.

Houbovou soljanku podáváme jako hlavní chod, ideální přílohou jsou vařené brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová soljanka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.