Houbová roštěnka

Recept na dušené hovězí s hříbky a smetanou, podáváme s rýží.


5.04x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
300 ghříbky
0.2 lkysaná smetana
1 lžícehladká mouka
600 ghovězí roštěnka
2 kscibule krájená nadrobno
60 golej nebo sádlo

podle chuti

vegeta
sůl a pepř
drcený kmín

příloha

rýže vařená

na ozdobu

čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

V rozehřátém tuku roštěnky po obou stranách opečeme a na chvíli odložíme na talíř.

V tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli a přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené čerstvé hříbky (můžeme použít z loňské sezóny i sušené), dochutíme kmínem, posekanou zelenou petrželkou, rozetřeným česnekem, vegetou a přidáme maso.

Chvíli dusíme, pak přilijeme smetanu a během vaření přiléváme podle potřeby vodu aby šťáva byla dostatečně hustá.

Houbové roštěnky dusíme až je maso měkké. Podáváme s rýží a zdobené petrželkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová roštěnka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.