Vyzkoušeli jste již houbovou pizzu doma? Pokud ne, určitě ji zkuste, je velmi chutná.
Hodnocení
4.6
/ 5 (45x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Sůl
Tymián2 lžičky
Rajče4 ks
Kečup4 lžíce
Droždí21 g
Hlíva ústřičná100 g
Mozzarella125 g
Žampiony250 g
Olivový olej1 lžíce
Hladká mouka 300 g
Rajský protlak2 lžíce
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Do velké mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, cukr, špetku soli, olivový olej a zalijeme 150 ml teplé vody. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut na teplém místě kynout.
V polovině kynutí těsto vařečkou propracujeme.
Rajčatový protlak s kečupem smícháme, přidáme sůl, pepř a tymián. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Hlívu opatrně oškrábeme a rozčtvrtíme. Rajčata křížem nařízneme, spaříme horkou vodou a sloupneme. Pak je rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Mozzarellu dáme na síto okapat.
Těsto znovu prohněteme a na vymazaném plechu plechu na dva kruhy o průměru asi 28 cm. Potřeme je kečupovou směsí, přičemž ponecháme asi 1/2 cm volný okraj. Na ni rozdělíme houby, rajčata a nakonec mozzarellu pokrájenou na tenké plátky.
V předehřáté troubě na 200°C pečeme houbovou pizzu zhruba 25 minut. Upečenou houbovou pizzu podáváme s bílým vínem.