Houbová pizza

Vyzkoušeli jste již houbovou pizzu doma? Pokud ne, určitě ji zkuste, je velmi chutná.


3.145x
75 min

Postup přípravy

Do velké mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, cukr, špetku soli, olivový olej a zalijeme 150 ml teplé vody. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut na teplém místě kynout. V polovině kynutí těsto vařečkou propracujeme.

Rajčatový protlak s kečupem smícháme, přidáme sůl, pepř a tymián. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Hlívu opatrně oškrábeme a rozčtvrtíme. Rajčata křížem nařízneme, spaříme horkou vodou a sloupneme. Pak je rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Mozzarellu dáme na síto okapat.

Těsto znovu prohněteme a na vymazaném plechu plechu na dva kruhy o průměru asi 28 cm. Potřeme je kečupovou směsí, přičemž ponecháme asi 1/2 cm volný okraj. Na ni rozdělíme houby, rajčata a nakonec mozzarellu pokrájenou na tenké plátky.

V předehřáté troubě na 200°C pečeme houbovou pizzu zhruba 25 minut.

Upečenou houbovou pizzu podáváme s bílým vínem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová pizza

Zpět na recept