Hortobádské palačinky

Recept na masem plněné palačinky.


4.212x
30 min

Ingredience

3 gčesnek
130 golej
20 gsůl
1 ksvejce
0.2 lmléko
80 gcibule
100 gsmetana
0.5 gkmín
10 grajčatový protlak
50 glečo
100 gpolohrubá mouka
10 gmletá sladká paprika
400 gtelecí plecko

Postup přípravy

Očistěné umyté telecí maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, opražíme na 1/3 oleji dozlatova, přidáme papriku, zpěníme a za stálého míchání na ní opečeme osolené maso. Zalijeme horkou vodou, přidáme rozetřený česnek, kmín, rajčatový protlak a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme lečo a dovaříme. Šťávu zahustíme smetanou a moukou. Z mléka, vajec, soli a mouky připravíme těsto na palačinky, které upečeme na rozpáleném oleji. Palačinky plníme připraveným paprikášem a zalijeme šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hortobádské palačinky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena