Honzíkovy třešňové buchty

Proč nenaplnit tradiční buchty třešněmi? Jsou stejně dobré.


3.918x
0
1×

Postup přípravy

Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme v teple 10 minut vzejít.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru, žloutky rozmíchané s cukrem ve zbylém vlažném mléce, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout.

Těsto rozválíme, nakrájíme na stejné kousky a do každého zabalíme několik třešní (3 - 4 vypeckované třešně, i kompotované).

Pekáček a strany vymastíme rozehřátým máslem. Do pekáčku naskládáme honzíkovy buchty a strany potíráme máslem, aby se buchty neslepily. Buchty necháme ještě 15 minut kynout.

Honzíkovy třešňové buchty pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Hotové pocukrujeme. Nejlepší jsou ještě vlažné. Je nutné je uchovat v uzavřené nádobě nebo zabalené do fólie, aby strany neokoraly.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Honzíkovy třešňové buchty

Zpět na recept