Honzíkovy buchty

Vypravujete syna do světa? Upečte mu do uzlíku domácí buchty. Náplň použijte tu, kterou má nejraději.


3.6132x
120 min
6×

Postup přípravy

V trošce vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme osolenou mouku, přidáme cukr, žloutky, olej a majonézu. Nastrouháme citronovou kůru, vsypeme vanilkový cukr a vlijeme kvásek. Mléko přiléváme po troškách, podle hustoty těsta. Uhněteme hladké těsto, které necháme v teple kynout asi hodinu.

Pekáč si vymažeme olejem. Z vykynutého těsta krájíme kousky a plníme je tvarohem, povidly, mákem. Aby se buchty k sobě neslepily, pomažeme je též olejem.

Pečeme dozlatava. Vychladlé buchty sypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Honzíkovy buchty

Zpět na recept