Honzíkovy buchty

Vypravujete syna do světa? Upečte mu do uzlíku domácí buchty. Náplň použijte tu, kterou má nejraději.


3.6132x
120 min
6×

Postup přípravy

V trošce vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme osolenou mouku, přidáme cukr, žloutky, olej a majonézu. Nastrouháme citronovou kůru, vsypeme vanilkový cukr a vlijeme kvásek. Mléko přiléváme po troškách, podle hustoty těsta. Uhněteme hladké těsto, které necháme v teple kynout asi hodinu. Pekáč si vymažeme olejem. Z vykynutého těsta krájíme kousky a plníme je tvarohem, povidly, mákem. Aby se buchty k sobě neslepily, pomažeme je též olejem. Pečeme dozlatava. Vychladlé buchty sypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Honzíkovy buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena