Holandský plněný pstruh na pomeranči

Netradiční, avšak výborný recept na holandské pstruhy plněné žampiony s pomerančovou šťávou. Hlavní chod podáváme s vařeným bramborem.


3.724x
45 min

Ingredience

1 kspomeranč
2 ksholandský mořský pstruh

náplň

1-2 stroužkyčesnek
2 ksžloutek
50 gcibule
1 lžícečerstvá petrželka
1 kshnědý žampion

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
olej na smažení

Postup přípravy

Holandské pstruhy necháme rozmrazit, poté je očistíme, hlavy odřízneme a odstraníme páteř. Ryby důkladně omyjeme a osušíme. Velký pomeranč řádně omyjeme a polovinu nakrájíme na plátky. Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu.

Připravíme si náplň. Oloupanou cibuli a nať hladkolisté petrželky nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme a menší hnědý žampion nakrájíme na drobné kousky. Na másle orestujeme cibulku, petrželku a utřený česnek. Pak přidáme houby, sůl a pepř a vše opečeme doměkka. Nakonec vmícháme žloutky a jakmile ztuhnou, vše odstavíme z tepla a necháme zcela vychladnout.

Pstruhy ze všech stran osolíme, opepříme naplníme houbovou směsí a zajistíme jehlami. Naplněné ryby opékáme na velké pánvi s olejem z obou stran asi 10 minut. Ke konci pečení přidáme k pstruhům plátky pomeranče i se šťávou a krátce povaříme. Poté ryby vyjmeme a výpek zjemníme máslem.

Holandské plněné pstruhy přendáme na nahřáté talíře, obložíme pomeranči a přelijeme šťávou.

Holandský plněný pstruh na pomeranči podáváme s vařenými brambory a jinak upravené brambory podle vlastní obliby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holandský plněný pstruh na pomeranči

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena