Holandský plněný pstruh na pomeranči

Netradiční, avšak výborný recept na holandské pstruhy plněné žampiony s pomerančovou šťávou. Hlavní chod podáváme s vařeným bramborem.


3.724x
45 min

Postup přípravy

Holandské pstruhy necháme rozmrazit, poté je očistíme, hlavy odřízneme a odstraníme páteř. Ryby důkladně omyjeme a osušíme. Velký pomeranč řádně omyjeme a polovinu nakrájíme na plátky. Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu.

Připravíme si náplň. Oloupanou cibuli a nať hladkolisté petrželky nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme a menší hnědý žampion nakrájíme na drobné kousky. Na másle orestujeme cibulku, petrželku a utřený česnek. Pak přidáme houby, sůl a pepř a vše opečeme doměkka. Nakonec vmícháme žloutky a jakmile ztuhnou, vše odstavíme z tepla a necháme zcela vychladnout.

Pstruhy ze všech stran osolíme, opepříme naplníme houbovou směsí a zajistíme jehlami. Naplněné ryby opékáme na velké pánvi s olejem z obou stran asi 10 minut. Ke konci pečení přidáme k pstruhům plátky pomeranče i se šťávou a krátce povaříme. Poté ryby vyjmeme a výpek zjemníme máslem.

Holandské plněné pstruhy přendáme na nahřáté talíře, obložíme pomeranči a přelijeme šťávou.

Holandský plněný pstruh na pomeranči podáváme s vařenými brambory a jinak upravené brambory podle vlastní obliby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holandský plněný pstruh na pomeranči

Zpět na recept