Hlívová omáčka

Jednoduchá smetanová omáčka z hlívy ústřičné.


4.467x
60 min
13×

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
200 mlmléko
200 mlvoda
500 ghlíva ústřičná
1 lžícehladká mouka
1 ksvětší cibule
1-2 lžícecitronová šťáva
1 lžícedrcený kmín
1 kelímeksmetana na vaření
1 lžičkacelý kmín

podle potřeby

mléko nebo voda

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Hlívu ústřičnou podle potřeby očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji ve vyšší pánvi dozlatova, přidáme hlívu, zaprášíme ji kmínem i solí a za stálého míchání ji 5 minut restujeme. Pak přilijeme 100 ml vody, promícháme, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme vodu vydusit. Pak znovu přilijeme 100 ml vody a opět ji necháme vydusit. Celkem hlívu dusíme 30 - 40 minut, než nám změkne. Pak hlívu zastříkneme citronovou šťávou a promícháme. Přilijeme mléko a promícháme. Ve smetaně rozmícháme mouku, kašičku vlijeme k houbám a za občasného míchání 15 minut provaříme. Podle potřeby omáčku zředíme mlékem, případně vodou a podle chuti přisolíme. Hlívovou omáčku podáváme s knedlíkem a uzeným masem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlívová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena