Hlíva zapečená s bylinkovým máslem

Hlívu, bohatou na minerály a vitamíny, lze připravit mnoha způsoby. Zajímavá a chutná je zapečená s bylinkovým máslem.


3.070x
60 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme na teplém místě změknout, menší svazeček petrželky propláchneme a jemně nasekáme.

Hlívu rozkrájíme na menší plátky a ty opečeme z obou stran na oleji. Postupujeme, jako bychom opékali plátky masa. Hlíva trochu zesklovatí a zrůžoví. Opečenou ji z pánve vyjmeme a narovnáme do menšího zapékacího pekáčku, který jme jen slabě vymastili máslem.

Máslo utřeme se žloutky téměř do pěny, přišleháme citronovou šťávu, vymačkanou z poloviny citronu, a pak do másla vmícháme jemně nasekanou petrželku. Touto bylinkovou máslovou směsí potřeme opečené hlívy narovnané v zapékacím pekáčku. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme při 150 °C asi 35 minut.

Zapečené hlívy s bylinkovým máslem podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo salátem. Hlíva smažením a pečením ztrácí na objemu, recept je určen pro 2 - 3 porce.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva zapečená s bylinkovým máslem

Zpět na recept