Hlíva na divoko

Pikantní omáčka z hlívy ústřičné.


4.221x
60 min
2×

Ingredience

sůl
2 lžícesádlo
voda
5 kuličekjalovec
300 ghlíva ústřičná
1 lístkybobkový list
5 kuličeknové koření
300 mlbílé víno
1-2 lžícehladká mouka
5 kuličekcelý pepř
1 ksstřední cibule
1 lžícemletá sladká paprika
1 lžičkasušený česnek

podle potřeby

3 lžičkycukr krupice

Postup přípravy

Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření), osolíme a uvedeme do varu. Pak vsypeme hlívu a 15 minut ji vaříme. Necháme ještě 5 minut "stát", pak hlívu scedíme a vybereme koření. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dohněda osmažíme na rozehřátém sádle. Přidáme hlívu, poprášíme ji solí, sušeným česnekem a mletou paprikou a promícháme. Vše podlijeme bílým vínem a dusíme asi 20 minut. Víno podle potřeby přiléváme. Ve vodě rozmícháme mouku, kašičku vlijeme k měkké hlívě, dobře rozmícháme a 10 minut za občasného míchání provaříme. Pokud jsme použili suché víno, přisypeme ještě 2 - 3 lžičky cukru krupice. Hustotu omáčky si zvolíme podle sebe, přidáváme již ale pouze horkou vodu. Jako přílohu k hlívě na divoko doporučuji houskový knedlík a třeba uzenou krkovičku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva na divoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena