Vaření.czReceptyHlávkový salát s vyškvařenou slaninou

Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou

Recept na tradiční salát z hlávkového salátu, který doplníme slaninou.


0.00x
20 min

Ingredience

30 gslanina
1 hlávkahlávkový salát

podle chuti

sůl

zálivka

1 lžíceocet
300 mlvoda
3 lžícecukr krystal

Postup přípravy

Hlávkový salát rozdělíme na listy, které důkladně opereme ve vodě. Necháme je okapat a potom natrháme na menší kousky. Salát lehce osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na sucho vyškvaříme. Zálivku připravíme rozmícháním cukru a octu ve vodě. Ještě teplou slaninou i s vyškvařeným tukem přelijeme salát a zalijeme zálivkou. Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou můžeme ihned podávat. Ale chybu neuděláme, ani pokud jej necháme chvíli vychladit v lednici.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena