Hlavička

Krupicová kašička pečená naslano s bůčkem a bylinkami.


2.91099x
45 min

Postup přípravy

Do vařícího osoleného mléka vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Uzený bůček uvaříme ve vodě doměkka, nasekáme jej najemno a necháme vychladit. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky na pánvi je nasucho rozškvaříme. Bylinky a kopřivy opereme, osušíme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme. Do kaše vmícháme bůček, slaninu a bylinky. Hlavičku osolíme a promícháme. Nakonec vmícháme uvařená oloupaná vejce pokrájená nadrobno. Směsí můžeme plnit celou drůbež. Hlavičku vložíme do vymaštěného pekáčku a upečeme dozlatova. Podáváme ji klasicky.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hlavička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena