Hlavička

Krupicová kašička pečená naslano s bůčkem a bylinkami.


2.91099x
45 min

Postup přípravy

Do vařícího osoleného mléka vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

Uzený bůček uvaříme ve vodě doměkka, nasekáme jej najemno a necháme vychladit. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky na pánvi je nasucho rozškvaříme. Bylinky a kopřivy opereme, osušíme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme.

Do kaše vmícháme bůček, slaninu a bylinky. Hlavičku osolíme a promícháme.
Nakonec vmícháme uvařená oloupaná vejce pokrájená nadrobno.

Směsí můžeme plnit celou drůbež. Hlavičku vložíme do vymaštěného pekáčku a upečeme dozlatova.

Podáváme ji klasicky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlavička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.