sůl | ||
3 ks | vejce | |
ocet | ||
500 g | brambory | |
1 ks | žloutek | |
1 l | mléko | |
1 ks | cibule | |
kmín | ||
0.3 l | voda | |
1 lžíce | hladká mouka |
V troše vody uvaříme silný vývar z nakrájené cibule a kmínu. Mléko svaříme a zahustíme moukou rozkvedlanou v malém množství vody, povaříme a přilijeme procezený vývar z cibule a kmínu. Podle chuti okyselíme a osolíme. Nakonec přidáme žloutek rozkvedlaný v troše mléka. Při podávání vložíme na talíře zvlášť ve slupce uvařené brambory, které oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, přidáme nadrobno nakrájená natvrdo vařená vejce a zalijeme polévkou.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena