Hermelínová roláda

Výborná sýrová chuťovka pro návštěvy podle snadného receptu.


5.02x
45 min

Ingredience

3 ksvejce
60 gmáslo
12 plátkůšunka
1 kshermelín
12 plátkůtvrdý sýr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme na něj 12 plátků tvrdého sýra. Okraje sýra se musí překrývat přibližně 2 mm. Sýr dáme na chvíli do trouby předehřáté na 160 °C. Až se sýr roztaví a plátky sýra se spojí, vytáhneme plech z trouby a necháme chvíli vychladnout. Na náplň si uvaříme vejce natvrdo, ještě teplé vejce oloupeme a vložíme mixéru. Přidáme hermelín nakrájený na kousky, 60 g másla, sůl, pepř a ušleháme. Na připravený sýrový plát položíme plátky šunky, hermelínový krém a nahoru můžeme položit ingredience podle chuti. Já přidávám nakrájenou kapii, olivy nebo sušená rajčata apod. Sýrový plát opatrně srolujeme a necháme v ledničce vychladit. Hermelínovou sýrovou roládu potom nakrájíme a podáváme s pečivem jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hermelínová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena