Harlekýn

Recept na skvělý moučník. Krémy si připravíme dopředu.


4.020x
90 min
2×

Ingredience

těsto

0.5 dlolej
4 ksvejce
2 lžičkykakao
4 lžícecukr moučka
2.5 lžícepolohrubá mouka

náplň 2

0.5 ksmáslo
2 lžícekakao
2 dlmléko
1 ksčokoláda na vaření
1 lžícecukr moučka

náplň 1

10 dkgmáslo
1 ksžloutek
1-2 lžícecukr moučka
20 dkgztužený tuk
1 balíčekvanilkový cukr
3 dlplnotučné mléko

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme. Vmícháme olej, vrchovaté lžíce kakao a sníh z bílků. Nakonec vmícháme polohrubou mouku. Těsto upečeme v dortové formě nebo na plechu. Podle potřeby snížíme nebo zvýšíme množství těsta - surovin. Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krémy. Bílý krém - náplň 1. Mléko převaříme a dáme do něj ztužený tuk, máslo, vanilkový cukr a trochu moučkového cukru. Ještě teplé mixujeme asi 3 minuty. Pak krém necháme vychladnout, vmícháme žloutek a krém dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den krém vyšleháme. Připravíme si druhý krém - náplň 2. Opět převaříme mléko. Přidáme máslo, čokoládu na vaření a stále šleháme. Pak zašleháme vrchovaté lžíce kakaa a opět teplý krém 3 minuty mixujeme. Krém dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den krém vyšleháme spolu s lžíci moučkového cukru. Na vychladlý korpus natřeme bílý a pak kakaový krém. Podle potřeby necháme harlekýna ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor buchticka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Harlekýn

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena