Vyzkoušejte recept na chutné halušky z kyšky a hrubé mouky. Jelikož jsem zde tento skvělý recept nenašla, tak ho ráda přidám. Dostala jsem ho od kamarádky a věřte mi, že již halušky jinak neděláme.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Slunečnicový olej4 lžíce
Hrubá mouka500 g
Uzená rolka300 g
Kyška400 ml
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Kysané zelí
Postup přípravy
Do mísy nalijeme kyšku, přidáme hrubou mouku, promícháme a vytvoříme těsto.
Těsto postupně přidáváme přes síto na halušky do vroucí vody. Halušky vaříme krátce, dokud nevyplavou na povrch, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
Uzené nakrájíme na kostičky a česnek nakrájíme na plátky.
Na oleji osmahneme uzené a poté přidáme zelí a také osmahneme. Trošku osolíme a jako poslední přidáme nakrájený česnek. Až zelí změkne, vypneme, přimícháme do halušek a dochutíme solí a pepřem.
Halušky z kyšky se zelím a uzeným jsou výborné a je to super levná a rychlá alternativa. My už neděláme halušky jinak a chutnají nám nejvíce.