Toto jídlo patří u nás doma mezi typické tradiční jarní jídla, které je jednoduché, rychle a chutné. Vyzkoušejte snadný recept na osvědčenou pochoutku.
Hodnocení
4.7
/ 5 (37x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Sůl1 lžička
Vejce2 ks
Voda
Polohrubá mouka600 g
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce8 ks
Slunečnicový olej6 lžic
Postup přípravy
Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo.
Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily.
Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami.
Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.