Hajducké zelí

Recept na zelí s vepřovým masem na maďarský způsob.


4.868x
90 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
1 lžícesádlo
1 kelímekkysaná smetana
0.5 lžičkydrcený kmín
100 gdlouhozrnná rýže
1 lžičkamletá sladká paprika
600 gvepřové plecko
500 gkysané zelí

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar na podlévání

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové plecko nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plecko, kmín, sůl, prolisovaný česnek a vše osmažíme. Zaprášíme paprikou, krátce promícháme, zalijeme trochou vody nebo vývaru a za občasného podlévání opékáme téměř doměkka. Dále přidáme překrájené kysané zelí, opranou rýži, podlijeme vývarem a dusíme, dokud vše nezměkne. Až do hotového hajduckého zelí vmícháme kysanou smetanu, nebo si ji každý strávník sám vmíchá do talíře. Hajducké zelí se v Maďarsku podává v hlubší míse s bílým chlebem nebo brambory.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hajducké zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena