Vaření.czReceptyGyros maso s kořeněnými bramborami a domácím dresinkem
1 fotografie
Gyros maso s kořeněnými bramborami a domácím dresinkem
Jednoduché, rychlé a neskutečně dobré jídlo. Recept na opečené vepřové nudličky podávané s okořeněnými brambory a tzaziki dresinkem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Dresink
Česnek2 stroužky
Bílý jogurt1 kelímek
Okurka salátová1/2 ks
Směs
Olej1 lžíce
Sůl1 špetka
Vepřová kýta4 plátky
Mletá sladká paprika1 lžička
Koření Gyros3 lžičky
Podle potřeby
Olej
Příloha
Brambory1 kg
Grilovací koření2 lžičky
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, pokapeme olejem, posolíme a zasypeme troškou červené papriky a gyros kořením. Nudličky masa dáme odpočinout do ledničky.
Mezitím si připravíme domácí dresink, Já dělala dresink na způsob tzaziki. Smícháme bílý jogurt, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou salátovou okurku.
Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem a zasypeme grilovacím kořením, promícháme a dáme péct do trouby.
Gyros maso opečeme na oleji a podáváme s bramborami a domácím dresinkem.