Gulášová polévka

Tradiční česká polévka, kterou můžete vylepšit tím, že do ní přidáte zelenou papriku a několik rajčátek.


3.2879x
60 min
24×

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso( nejlépe kližku ) a osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, dolijeme zbývající vroucí vodu a krátce povaříme. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a dobře provaříme.


Další recepty na gulášovou polévku


Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku


Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?


Poctivá


Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky


Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.


Čočková

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gulášová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká