Gruzinský mišmaš

Arabská dobrota. Vegetariánský recept.


4.47x
25 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 ksrajče
1 ksmrkev
1 kslilek
1 kszelená paprika
1 balíčekarabský chléb

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
koriandr
chilli
mletý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky. Poté podle chuti posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180 °C. Nakonec směs promícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Gruzinský mišmaš podáváme v přehnutém arabském chlebu nebo ho nalámeme a přikusujeme.
user-icon

autor Neobee

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gruzinský mišmaš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena