Grilovaná kachní prsa

Marinovaná křehká kachní prsíčka připravovaná na grilu. Vhodnou přílohou je zelenina, pečivo nebo brambory a nejrůznější dipy.


4.825x
25 min

Ingredience

1 balíčekkachní prsa s kůží

marináda

2 stroužkyčesnek
1 dlolej
5 lžicsójová omáčka
1 lžičkamletý zázvor
3 lžícepomerančová šťáva
1 hrstnať koriandru

podle chuti

sůl
čersvý mletý pepř

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, zbavíme kůže a prsní kosti. Maso rozdělíme na 4 plátky, které vložíme do mikrotenového sáčku a lehce naklepeme. Potom prsa opepříme a na několik hodin naložíme do marinády.

Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Koriandr jemně usekáme a vše promícháme s olejem, pomerančovou šťávou, sojovou omáčkou a mletým zázvorem.

Marinované maso necháme okapat a připevníme na jehly nebo špejle, které jsme alespoň jednu hodinu máčeli ve vodě.

Kachní prsa opékáme z obou stran, za občasného potírání marinádou, na dobře roztopeném grilu doměkka.

Grilovaná kachní prsa podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kachní prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká