Grilovací koření

Dobrý recept na vlastní výrobu grilovacího koření.


4.317x
10 min
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 lžičkakari
2 lžičkychilli koření
1 lžičkamletý kmín
1 lžičkamletý zázvor
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžícemletý barevný pepř
1 lžičkamletá pálivá paprika
1 lžičkasušený česnek
1 lžičkadrcený jalovec

Postup přípravy

Veškeré ingredience (koření a bylinky) smícháme a maso potíráme nebo s přidáním olivového oleje v grilovacím koření marinujeme.

Nahradíme-li česnek nebo zázvor čerstvými, tak používáme k okamžité spotřebě. Uvedené množství je tak na jedno grilování.

Nachystáme-li si větší množství grilovacího koření na uskladnění, vynecháme sůl, aby nám směs nezvlhla, ale nezapomeneme ji potom přidat. Myslím si, potřebné suroviny má každý doma - nemusíme tak utrácet v obchodě za hotové směsi. Pepř doporučuji si pomlít sám, je potom daleko výraznější chuti. Sůl se mi osvědčila ta hrubá mořská, je silnější chuti.
user-icon

autor ronald


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovací koření

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Česká