2-3 stroužky | česnek | |
3-4 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | pórek | |
0.3 balíčku | těstoviny | |
10-15 dkg | eidam | |
5 dkg | špek (anglická slanina) | |
2 dkg | sádlo (olej) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Jak vařit levněji a zužitkovat zbytky v kuchyni
Plýtvání je v poslední době hojně diskutovaným problémem, díky razantnímu zdražení potravin se už mnohé domácnosti snaží plýtvání znatelně omezit a mít nákupy pod větší kontrolou. To je samozřejmě dobrá zpráva. Při vaření a přípravě pokrmů pochopitelně vzniká odpad, který často končí buď na kompostu nebo v odpadkovém koši. V mnoha případech to tak ale vůbec nemusí být.
Vařte levně aneb jak nezruinovat rodinný rozpočet
Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je volit suroviny, které jsou v danou chvíli sezónní a dostupné, ale také se snažit jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" šikovně zužitkovat. Jak na to?
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun
Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. Suroviny ze zahrádky ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat od pondělí do neděle.
Autor:Bětka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena