Grenadír marš

Babiččin slovenský jednoduchý a levný recept, chutný i za studena, dobře zasytí.


4.428x
60 min

Ingredience

3 lžíceolej
300 gbrambory
300 gtěstovinové fleky
1 ksvelká cibule
3-4 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Necháme vařit brambory ve slupce a flíčky v osolené vodě - každé zvlášť, po uvaření scedíme. Uvařené brambory po vychlazení oloupeme, překrojíme napůl a pak na cca 0,5 cm hrubé plátky. Na oleji dozlatova osmažíme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, lehce opražíme, tak aby nezhořkla. Přidáme nakrájené brambory, důkladně promícháme a nakonec přidáme flíčky. Grenadír marš osolíme dle chuti, okořeníme, případně přidáme olej, aby grenadír nebyl suchý. Grenadír marš podáváme s mlékem nebo kefírem.
user-icon

autor Janika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grenadír marš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena