Gratinovaný hrách s uzenými kotletkami

Pokrm, který úžasně vypadá servírovaný v zapékací misce.


3.088x
160 min

Postup přípravy

Hrách propláchneme, vsypeme do ohnivzdorné mísy, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Bílý chléb nakrájíme na kostičky, petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Rozpálíme tuk a chleba s petrželkou na něm za stálého míchání osmahneme a vyjmeme.

Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kotletky opláchneme, dobře osušíme a klobásy pokrájíme na kolečka.

Zeleninu, kotletky a klobásy přidáme do ohnivzdorné misky a společně dalších 20 minut vaříme. Troubu si mezitím předehřejeme na 225°C.

Uvařenou směs osolíme, opepříme, posypeme křupavými kostičkami chleba a zapékáme asi 15 minut.

Gratinovaný hrách s uzenými kotletkami ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinovaný hrách s uzenými kotletkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.