Rybí filé zalité bešamelovou omáčkou s trochou sýra je ještě zapečené v troubě, podáváme s brambory.
Hodnocení
2.9
/ 5 (938x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
sůl
- -
máslo
- -
petrželka
5 dl
mléko
500 g
filé
30 g
hladká mouka
- -
mletý pepř
- -
kapie
2 ks
žloutky
100 g
strouhaný sýr
- -
muškátový oříšek
Postup přípravy
Porce osolíme, opečeme na polovině másla a přeložíme do zapékací formy. V rendlíku zpěníme druhou polovinu másla, zasypeme moukou a připravíme bledou jíšku, zalijeme ji mlékem s rozšlehanými žloutky a za stálého míchání omáčku povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem, nakonec vmícháme strouhaný sýr. Touto omáčkou zalijeme filé, dáme do vyhřáté trouby, na talíři zdobíme petrželkou.