Vaření.czReceptyGratinované karamelové broskve

Gratinované karamelové broskve

Vynikající chuťovka ke grilovanému nebo pečenému masu. Místo broskví můžeme použít i meruňky nebo nektarinky.


3.146x
15 min

Postup přípravy

Čerstvé broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Gratinku nebo pekáček vyložíme alobalem. Na alobal rozložíme poloviny broskví. Poklademe je vločkami másla a posypeme cukrem. Zapékáme při 180 °C. Broskve by měly být na povrchu zlatavě karamelové. Měly by být měkké, ale ne rozteklé. Ihned je podáváme k masu. Můžeme použít i kompotované nebo sušené broskve. Kompotované moc nesladíme a sušené předem povaříme v džusu, aby krásně nabobtnaly.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gratinované karamelové broskve

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena