Gratinované karamelové broskve

Vynikající chuťovka ke grilovanému nebo pečenému masu. Místo broskví můžeme použít i meruňky nebo nektarinky.


3.146x
15 min

Postup přípravy

Čerstvé broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Gratinku nebo pekáček vyložíme alobalem.

Na alobal rozložíme poloviny broskví. Poklademe je vločkami másla a posypeme cukrem.

Zapékáme při 180 °C. Broskve by měly být na povrchu zlatavě karamelové. Měly by být měkké, ale ne rozteklé.

Ihned je podáváme k masu. Můžeme použít i kompotované nebo sušené broskve. Kompotované moc nesladíme a sušené předem povaříme v džusu, aby krásně nabobtnaly.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované karamelové broskve

Zpět na recept