Gratinované brambory

Jednoduchý recept na vynikající zapékané brambory ve smetanové omáčce a se sýrovou krustou.


3.5217x
60 min
9×

Postup přípravy

Mléko smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.

Brambory omyjeme, oloupeme a brambory nakrájíme na tenké plátky. Pokud je chceme mít opravdu tip top, nakrouháme je na strouhadle. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Zapékací misku (gratinku) vymažeme máslem. Plátky brambor do ní narovnáme do vrstev, přičemž každou vrstvu osolíme, opepříme a nastrouháme na ni trochu muškátového oříšku. Když máme navrstveno, nalijeme do mísy po stranách mléko se smetanou, vše posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Brambory pečeme přibližně 50 minut nebo až jsou měkké a opečené.

Přílohu podáváme k pečené drůbeži nebo přírodním plátkům masa.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované brambory

Zpět na recept