Zmrazené gnocchi vložíme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned scedíme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a hrnec překryjeme alobalem, aby noky došly.
Do kastrůlku dáme máslo a jakmile se rozteče, zasypeme je moukou a chvíli mícháme (asi 2 minuty). Poté do jíšky velmi pomalu lijeme mléko (asi po 100 ml) a pokaždé směs vyšleháme metličkou dohladka, aby nevznikly hrudky. Do vznikající omáčky přilijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek a podle chuti osolíme. Za stálého míchání čekáme, než nám začne omáčka vřít, poté do ní přidáme nastrouhaný parmazán, nivu a špenát (nejlépe listový, popř. zmrazený sekaný - nedoporučuji mletý).
Než se nám v omáčce uvaří špenát, do dalšího hrnce nalijeme olivový olej a jakmile se pořádně rozpeče, dáme na něj smažit na kostičky nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili kořením na gyros. Pokud jste vegetariáni, ke gnocchi lze také podávat i sójové kostky, které jsme přes noc naložili v sójové omáčce a ve vajíčku.
A už můžeme podávat. Do středu talíře poklademe gnocchi, na ně kuřecí kousky a polijeme smetanovou omáčkou se špenátem. Pokud jsme použili listový špenát, použijeme jej i na ozdobu, v jiném případě jednoduše gnocchi se špenátem a kuřecím masem posypeme trochou parmazánu.