Brambory oloupeme a rozmačkáme. Pak je smícháme s prosátou moukou, krupicí rozšlehaným vejcem a žloutkem a osolíme. Vypracujeme ve vláčné těsto.
Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Směs bylinek - pažitka, bazalka, oregano, petrželka - opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. Máslo rozpustíme na pánvi, cibulku na ní krátce osmahneme, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme sekané bylinky, osolíme, opepříme a na mírném ohni udržujeme teplé.
Z těsta pomocí malých lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Vyndaváme je děrovanou naběračkou.
Gnocchi rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Gnocchi s bylinkovou omáčkou ihned podáváme.