Francouzský salát

Rychlý a vynikající salát, který můžeme podávat jako předkrm, přílohu i samostatné hlavní jídlo.


3.0158x
30 min

Ingredience

zálivka

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
1 kscibule
2 lžičkyocet vinný
mletý černý pepř
1 lžičkakremžská hořčice

salát

2 ksvejce
3 ksrajče
1-2 konzervytuňák
1 kshlávkový salát
1 sklenkačerné olivy
1 ksřapíkatý celer
1 kspaprika zelená

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na osminky. Cibuli i česnek očistíme a pokrájíme nadrobno. Smícháme s octem a s hořčicí, osolíme a opepříme. Opraný salát natrháme na malé kousky, celer, pariku a rajčata nakrájíme na nudličky. Tuňáka smícháme se zeleninou a přelijeme připravenou zálivku. Salát podáváme chlazený.
user-icon

autor Jana T.

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena