Francouzské palačinky

Jednoduché jemné palačinky.


4.581x
45 min
25×

Postup přípravy

Smícháme mouku a kypřící prášek dohromady. Vejce s mlékem také promícháme, ale nešleháme. Obě připravené směsi promísíme - tekuté do sypkého. Řídkou směs na palačinky smažíme na kapce oleje na mírnějším ohni. Vždy mezi palačinkami pánev lehce zchladíme, aby se stihlo těsto rozlít. Palačinky by měly být tenoučké, stačí cca půl naběračky na průměrně velkou pánev. To, že je palačinka připravena na otočení, poznáme podle toho, že už se nelepí na pánev.

Na palačinky poklademe, na co jen máme chuť, doporučuji i javorový sirup, nugetu, pomerančovou marmeládu, šlehačku se šupinkami čokolády, karamelový topping (rozpustíme cukr, až začne karamelizovat, přilijeme trošičku vody a promícháme).
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské palačinky

Zpět na recept