Vaření.czReceptyFrancouzské brambory s uzeným

Francouzské brambory s uzeným

Recept na českou klasiku s evropským názvem. Zapékané brambory s uzeným masem a hráškem sypané sýrem.


3.472x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme. Eidam nastrouháme. Pekáč nebo remosku vymastíme a celé dno vyložíme plátky brambor. Osolíme, opepříme, posypeme kostičkami uzeného, hrstí hrášku a přidáme pár lupínků másla. Vrstvení zopakujeme a vše zakončíme vrstvou brambor, kterou polijeme rozkvedlanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut nebo dokud vrchní vrstva nezčervená. Zlatavé francouzské brambory podáváme teplé a s kyselou okurkou, případně tatarskou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzské brambory s uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena