Vaření.czReceptyFrancouzské brambory s kuřecím masem a smetanou

Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou

Recept na chutné brambory zapečené s kousky kuřecího masa, smetanou s rozšlehaným vejcem.


3.911x
45 min

Ingredience

1 kgbrambory

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

zálivka

1 ksvejce
1 kssmetana na vaření
1 balíčeksměs na francouzské brambory

náplň

1 kscibule
1 konzervasterilovaný hrášek
3 kskuřecí prsní řízek

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na drobné plátky. Cibuli s kuřecím masem osmažíme dozlatova. Pečící formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe plátky očištěných brambor, osolíme a opepříme. Přidáme osmaženou cibuli s kuřecím masem a sterilovaný hrášek. Celý povrch (včetně stran) obložíme zase plátky brambor a osolíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Francouzské brambory s kuřecím masem zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem, směsí na francouzské brambory a dáme zapéct do trouby. Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou ihned po zapečení podáváme jako dobrý oběd nebo večeři. Recept je možné obměnit žampiony s masem místo hrášku. Jako příloha se hodí jakákoliv čerstvá či zavařená zelenina, jako například kyselé okurky.

Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?

user-icon

autor janad111


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena