Velmi chutná polévka plná brambor, která v sychravých měsících zahřeje nejen žaludek.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1270x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
40 g
máslo
500 g
brambory
1.3 l
voda
2 ks
pórek
3 ks
mrkev
podle chuti
cukr
sůl
petrželka
smetana
mletý pepř
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
Na másle osmažíme nakrájený pórek a mrkev. Přidáme nakrájené brambory, vodu, cukr, pepř, sůl a uvaříme doměkka. Polévku pak prolisujeme nebo dvakrát po malých částech rozmixujeme. Francouzskou zeleninovou polévku přihřejeme.
Těsně před podáním přidáme pro zjemnění chuti smetanu a nadrobno nakrájenou petrželku nebo pažitku.