Francouzská krémová cibulačka

Recept na rychlou a chutnou polévku z cibule.


3.76x
25 min

Ingredience

50 gmáslo
6 kscibule
3 lžícehladká mouka
1 lzeleninový vývar
1 kelímeksmetana ke šlehání

Postup přípravy

Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka či půlměsíce.

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm restujeme, dokud není pěkně do hněda. Pozor na to, aby nebyla moc hnědá a potom moc hořká. Poté jemně zaprášíme moukou, zamícháme a přilijeme 1 litr zeleninového vývaru. V časovém presu můžeme použít kostku bujonu a 1 litr obyčejné vody. Necháme asi 15 minut povařit a na závěr přidáme jednu smetanu ke šlehání. Vše opět necháme povařit.

Francouzskou krémovou cibulačku můžeme servírovat s chlebovými krutony nebo vložit nastrouhaný sýr.
user-icon

autor Náninka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská krémová cibulačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.