Francouzská krémová cibulačka

Recept na rychlou a chutnou polévku z cibule.


3.76x
25 min

Postup přípravy

Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka či půlměsíce.

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm restujeme, dokud není pěkně do hněda. Pozor na to, aby nebyla moc hnědá a potom moc hořká. Poté jemně zaprášíme moukou, zamícháme a přilijeme 1 litr zeleninového vývaru. V časovém presu můžeme použít kostku bujonu a 1 litr obyčejné vody. Necháme asi 15 minut povařit a na závěr přidáme jednu smetanu ke šlehání. Vše opět necháme povařit.

Francouzskou krémovou cibulačku můžeme servírovat s chlebovými krutony nebo vložit nastrouhaný sýr.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská krémová cibulačka

Zpět na recept