Jehněčí maso rozkrojíme, dobře ho potřeme 1 lžící oleje a ochutíme polovinou prolisovaného česneku, polovinou tymiánu, osolíme a opepříme. Srolujeme a svážeme maso kuchyňským motouzem. Vložíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 190 °C, v horkovzdušné troubě ubereme 20 stupňů.
V misce smícháme pivo, med, jalovec, zbytek česneku, tymiánu a bobkové listy. Nalijeme to kolem masa v pekáči a ten vložíme do trouby. Ihned snížíme teplotu na 160 °C (pamatujte na horkovzdušnou troubu). Každých 10 minut podléváme tekutinou v pekáči. Celková délka pečení francouzské jehněčí pečeně je 30 minut na kilo masa. Takto postupujeme, chceme-li maso středně udělané, tak jak je vlastně jehněčí nejlepší. Vnitřní teplota jehněčího je 55 - 57 °C.
Pekáč vyjmeme z trouby, maso volně přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout před nakrájením.
Francouzskou jehněčí kýtu podáváme s vlastní šťávou a bagetou.