Vaření.czReceptyFrancouzská jehněčí kýta

Francouzská jehněčí kýta

Recept na vynikající pečeni s vůní a chutí tymiánu a piva.


5.04x
120 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3 lžícečerstvý tymián
3-4 kgjehněčí kýta bez kosti

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
pivo
jalovec
med
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jehněčí maso rozkrojíme, dobře ho potřeme 1 lžící oleje a ochutíme polovinou prolisovaného česneku, polovinou tymiánu, osolíme a opepříme. Srolujeme a svážeme maso kuchyňským motouzem. Vložíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 190 °C, v horkovzdušné troubě ubereme 20 stupňů. V misce smícháme pivo, med, jalovec, zbytek česneku, tymiánu a bobkové listy. Nalijeme to kolem masa v pekáči a ten vložíme do trouby. Ihned snížíme teplotu na 160 °C (pamatujte na horkovzdušnou troubu). Každých 10 minut podléváme tekutinou v pekáči. Celková délka pečení francouzské jehněčí pečeně je 30 minut na kilo masa. Takto postupujeme, chceme-li maso středně udělané, tak jak je vlastně jehněčí nejlepší. Vnitřní teplota jehněčího je 55 - 57 °C. Pekáč vyjmeme z trouby, maso volně přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout před nakrájením. Francouzskou jehněčí kýtu podáváme s vlastní šťávou a bagetou.
user-icon

autor kirson


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská jehněčí kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena