Francouzská bageta

Chutná pravá francouzská bageta.


4.5130x
75 min
16×

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme v dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.

Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Pekáček s vodou necháme v troubě. Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.

Francouzské bagety jíme tak, jak máme rádi.
user-icon

autor misel


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská bageta

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská