Finský strouhaný salát

Oblíbený salát z červené řepy, kořenové zeleniny a jablka s lehkým dresinkem.


3.2119x
25 min

Ingredience

1 ksceler
1 ksjablko
2 ksmrkev
1 sklenicečervená řepa

zálivka

cukr
sůl
3-4 lžícejogurt
1 kscibule
1-2 lžícemajonéza
5 lžickečup
1 špalíčekkřen
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Řepu scedíme a necháme okapat. Mrkev a celer oloupeme. Jablko očistíme, zbavíme jádřince a spolu s mrkví a celerem je nastrouháme nahrubo. Ještě nemícháme, protože řepa vše zabarví.

Připravíme si zálivku. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Jogurt smícháme s kečupem a majonézou. Vmícháme křen, cibuli a podle chuti zálivku okořeníme paprikou, solí, pepřem a dosladíme cukrem. Dresink necháme v lednici vychladnout.

Těsně před podáváním smícháme řepu s mrkví, celerem a jablkem. Nakonec vše lehce zalijeme dresinkem a ihned podáváme.

Finský strouhaný salát je nejlepší s křupavými tousty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Finský strouhaný salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Finská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.