Finský strouhaný salát

Oblíbený salát z červené řepy, kořenové zeleniny a jablka s lehkým dresinkem.


3.2119x
25 min

Postup přípravy

Řepu scedíme a necháme okapat. Mrkev a celer oloupeme. Jablko očistíme, zbavíme jádřince a spolu s mrkví a celerem je nastrouháme nahrubo. Ještě nemícháme, protože řepa vše zabarví.

Připravíme si zálivku. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Jogurt smícháme s kečupem a majonézou. Vmícháme křen, cibuli a podle chuti zálivku okořeníme paprikou, solí, pepřem a dosladíme cukrem. Dresink necháme v lednici vychladnout.

Těsně před podáváním smícháme řepu s mrkví, celerem a jablkem. Nakonec vše lehce zalijeme dresinkem a ihned podáváme.

Finský strouhaný salát je nejlepší s křupavými tousty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Finský strouhaný salát

Zpět na recept