Finský mrkvový nákyp

Jednoduchý nákyp z rýže a mrkve s máslovou krustou.


2.992x
90 min

Postup přípravy

Rýži vsypeme do vody a dáme vařit. Když se začne voda výrazně odpařovat, přilijeme mléko a rýži uvaříme na kaši. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Zatím si mrkve očistíme a nastrouháme. Pokud chceme, můžeme mrkev předvařit. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Rýži smícháme s mrkví. Přidáme vejce, pepř a sůl podle chuti a zamícháme. Zapékací misku vymažeme máslem a rozprostřeme do ní mrkvový nákyp. Mrkvový nákyp lehce poprášíme strouhankou a poklademe vločkami másla. Misku s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu.

Hotový finský mrkvový nákyp podáváme horký. Můžeme lehce posypat mletou skořicí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Finský mrkvový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Finská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena