Vaření.czReceptyFilety z tresky s bylinkovou omáčkou a kuskusem

Filety z tresky s bylinkovou omáčkou a kuskusem

Recept na dietně připravenou tresku, kterou podáváme s bylinkovou omáčkou a špenátovým kuskusem.


4.742x
35 min

Ingredience

1 ksmalý pórek
400 gfilety z tresky

omáčka

4 stroužkyčesnek
200 mlzakysaná smetana
1 hrstzelená petrželka
1 hrstčerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

příloha

150 gkuskus
100 gčerstvý špenát

nálev

3 ksbobkový list
15 kuličekcelý černý pepř
1 lžičkasušená citronová kůra

Postup přípravy

Filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pórek očistíme a nakrájíme na delší kousky. Do napařovacího hrnce s vodou vložíme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a vše přivedeme k varu. Nálev povaříme asi 10 minut. Napařovací část hrnce potřeme olejem, vložíme tresku a pórek. Přendáme nad nálev, zakryjeme policí a na mírném ohni dusíme doměkka. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Špenát omyjeme, natrháme na kousky a orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme a i s olejem vmícháme do hotového kuskusu. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Bylinky očistíme a usekáme. Na oleji necháme zpěnit česnek, přidáme bylinky, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Filety z tresky připravované na páře rozdělíme na porce, obložíme pórkem, přelijeme teplou omáčkou a podáváme se špenátovým kuskusem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filety z tresky s bylinkovou omáčkou a kuskusem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena