Filé zapečené s vejcem a zeleninou

Snadný recept na dietní oběd.


4.226x
60 min

Postup přípravy

Filé necháme rozmrznout, čistou utěrkou z něj vysajeme přebytečnou vodu a mírně osolíme.

Do připraveného pekáčku, používám teflon, proto není potřeba vysypávat, nasypeme zeleninovou směs, zalijeme vejci rozšlehanými v misce s trochou soli a navrch poklademe filetem. Zasypeme kořením mexickou (nebo jakoukoliv pálivou) směsí a dáme na cca 45 - 60 minut zapéct do trouby - nebo tak dlouho, dokud se vajíčko úplně nezdrcne a filety nejsou křupavé.

Jde o dietní, přesto velmi chutné a hlavně rychlé jídlo. Ingredience jsou v takovém množství, aby odpovídaly kvalitnímu a vyváženému obědu pro někoho, kdo chce shodit nějaké to kilo.

Jako příloha je nejvhodnější 100 - 150g brambor uvařených ve slupce.

Z důvodu své váhy jsem byla "donucena" navštívit nutriční terapeutku, a proto bych se s vámi chtěla podělit o recepty (bude jich víc), které s její pomocí vymýšlím a vařím tak, aby odpovídala kvalitní, přitom chutné dávce hlavního jídla při redukci váhy.
user-icon

autor Smudlina1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé zapečené s vejcem a zeleninou

Zpět na recept