Rybí filé na celeru

Výborná a jednoduchá varianta nízkokalorického hlavního chodu pro příznivce dělené stravy.


0.00x
45 min

Ingredience

10 gmáslo
400 gceler
0.5 lžičkytymián
0.5 lžičkyrozmarýn
25 gvlašské ořechy
300 grybí filé

podle chuti

sůl
citron
mletý pepř

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 160 °C.

Rybí filé osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Bulvový celer očistíme a nakrájíme na kostičky. V mělkém kastrole rozpustíme máslo a celer v něm obalíme. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem. Kastrol s celerem přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby. Po 20 minutách pečení poklademe na celer rybí filé a zasypeme vlašskými ořechy. Pečeme dalších cca 20 minut.

Před podáváním promícháme celer s nasekanou petrželkou a můžeme i dochutit trochou citronové šťávy.

Rybí filé na celeru podáváme jako dietní hlavní chod, který můžeme zařadit do dělené stravy.
user-icon

autor horovska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filé na celeru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.